Deniz Koru

Her Konu Hakkında Döküman ve Makale Bulabileceğiniz Bilgi Portalı.

Başarı Hikâyeleri İş Dünyasında İlgi Çekici Başarı Hikayeleri

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
CRA
Kurucu/Admin

CRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

10 CRA is on a distinguished road

CRA - MSN üzeri Mesaj gönder CRA isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
İP: 85.107.202.75
03-09-2008
Standart Lassa, Sakıp Sabancı’nın Rüyasını Gerçekleştirecek

Lassa, Sakıp Sabancı’nın rüyasını gerçekleştirecek Dünyanın 47 ülkesine lastik satan Lassa, global marka olma yolunda adım adım ilerliyor. Brisa Genel Müdürü Bülent Savaş, böylece Sakıp Bey’in rüyasını gerçekleştirdiklerini söylüyor

Lassa, Sakıp Sabancı’nın rüyasını gerçekleştirecek

Tek çatı altında kurulu dünyanın en büyük lastik tesislerinden biri olan Brisa, Lassa’yı tam anlamıyla global bir marka haline getirmek amacıyla adımlarını atmaya devam ediyor. 47 ülkede satılan ve Brisa’nın kuruluşundan bu yana 30 milyon adedi ihraç edilen Lassa markalı lastikler, Sakıp Sabancı’nın global marka rüyasını gerçeğe dönüştürüyor.

Brisa Genel Müdürü Bülent Savaş, 2004’ten bu yana 214 milyon dolar yatırım yaparak kapasiteyi sürekli artırdıklarını, bu yıl üretim adetlerini 10 milyona çıkaracaklarını belirterek, hem ihracat hem de cirolarını artırmayı planladıklarını söyledi. 2007’de yaklaşık 3 milyon lastik ihraç ettiklerini, bu yılki hedeflerini 4 milyona yükselttiklerini anlatan Savaş, bu ihracatın yaklaşık 2.6 milyon adedinin Lassa markasıyla gerçekleştirileceğini bildirdi.

“Adım adım ilerliyoruz”

Bülent Savaş, İzmit fabrikasında üretilen Lassa markalı lastiklerin başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere dünya çapında 47 ülkede satıldığına da dikkat çekerek, “Lassa’nın global bir marka olması, Sakıp Bey’in rüyasıydı. Adım adım buna ulaşmaya başladık” dedi.

Grup şirketlerinin tecrübelerinden de faydalandıklarını ifade eden Savaş, “Temsa gibi yurt dışında bağımsız ofisler kurmaya başlayacağız. Satış ağını dünyanın her yerinde daha da genişletmek için çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu. Savaş, Bulgaristan’da yüzde 20’ye varan pazar payı elde ettiklerini, İtalya gibi lastik üreten ve ihraç eden ülkede bile kısa sürede yüzde 2 pazar payına ulaştıklarını söyledi.

ABD pazarına da girmek için çalışmalar yaptıklarını, 4x4 lastikleri başta olmak üzere pek çok ebatta izinleri aldıklarını belirten Brisa Genel Müdürü, “Ancak Amerika pazarı için acele etmiyoruz. Küçük adetlerle girmek istemiyoruz. Bunun için geniş bir ürün yelpazesiyle giriş yapmamız gerekli. Latin Amerika pazarı da hayli gelişmekte. Buraları da düşünebiliriz” ifadesini kullandı.

“Gelişerek ayakta duruyoruz”

Bridgestone’la ortaklıkları bulunduğunu, bu nedenle Japon ortaklarının izin verdiği ölçüde büyüyebileceklerinin de altını çizen Savaş, maliyet artışlarına da değindi.

Enerji, işçilik ve kurlar nedeniyle lastik üretiminde Türkiye’nin avantajının giderek azaldığına dikkat çeken Savaş, “Uzun zamandır Türkiye’ye yeni bir lastik markası üretim için gelmedi. Polonya, Romanya gibi ülkeleri tercih ediyorlar. Ortağımız da bunlardan yakınıyor. Biz, kapasiteyi daha etkin ve ekonomik kullanarak, teknolojiyi artırarak ayakta duruyoruz” dedi.

OtoPratik dışa açılacak

Brisa’nın Lassa yurt dışı atağından, bir süre önce oluşturmaya başlanan ve kısa süreli tamiratların yapılabildiği OtoPratik’ler de nasibini alacak.

Brisa Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Serdar Demirdağ, şimdiye kadar sekiz bayide açtıkları OtoPratik sayısının artacağını söylerken, konsepti yurt dışındaki Lassa bayilerine de yerleştirmeyi düşündüklerini bildirdi.

Lastikler İsveç distribütöründen

Lassa, kış lastiği Snoways’in zorlu şartlarda da dayanıklılık ve performasını kanıtlamak amacıyla İsveç’in Kuzey Kutup Dairesi içinde kalan bölgede 1400 kilometrelik bir özel test sürüşü düzenledi.

Bu amaçla Avrupa’nın Kuzey Kutbu’na en yakın noktasından güneye doğru yola çıkan iki araca, İsveç’teki distribütörden satın alınan Lassa Snoways lastikleri takıldı. Yolculuk sırasında belirli yerlerde performans, sürüş ve frenleme testleri de yapıldı. -40 dereceye varan soğukta ve zorlu coğrafi şartlarda gerçekleştirilen dört günlük yolculuk, İsveç’teki ünlü buz otelde (Ice Hotel) sona erdi.

Brisa Genel Müdürü Bülent Savaş, zorlu kutup şartlarında bile başarılı performans gösteren bir lastik yaptıklarını kaydederek, Avusturya Posta İdaresi, Bulgaristan ve Romanya Polis Kuvvetleri gibi kurumların, tüm hizmet araçlarında Lassa Snoways kullandığına dikkat çekti.

Finlandiya’ya lastiği

Lassa Marka Lideri Duygu Deniz ise, Türkiye’de geliştirilen ve üretilen Lassa markalı lastiklerinin ününün yurt dışına da yayıldığını söyledi. Deniz, FIA (Uluslararası Otomobil Federasyonu) onaylı yarış lastiklerini görüp etkilenen Finlandiyalı bir grup yarışçının, kendi ülkelerinde de Lassa yarış lastikleriyle mücadele ettiklerini söyledi.

Levent Köprülü MİLLİYET

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil